Projecten

In verkiezingstijd

Een van onze belangrijkste doelen is om meer vrouwen verkozen te krijgen. Dat doen we onder meer door in verkiezingstijd campagne te voeren waarbij we mensen uitleggen hoe zij met hun stem kunnen zorgen voor meer vrouwen in de politiek. Dat doen we voor alle verkiezingen: van het Waterschap en de Gemeenteraad tot de Tweede Kamer en het Europees Parlement.  Ook organiseren we voor elke verkiezing minstens één verkiezingsdebat, waarbij we vrouwelijke kandidaten een podium geven.

Een van de belangrijkste tools die we hebben in verkiezingstijd is onze Stemhulp. Hier vind je altijd tijdig een overzicht van alle verkiesbare partijen, hun plannen én info over alle vrouwelijke kandidaten.

Trainingen en events

Stem op een Vrouw organiseert regelmatig trainingen en events. Ten tijde van corona vinden deze grotendeels online plaats. Al onze trainingen en events zijn gratis, omdat we het belangrijk vinden dat deze voor iedereen – ongeacht hun budget – toegankelijk zijn. Blijf op de hoogte via de agenda op onze site, of schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan op de site).

Mentornetwerk

Steeds meer meiden en vrouwen willen politiek actief worden, of vragen zich af of dit iets voor hen is. Maar vaak weten zij niet waar te beginnen of kunnen zij een extra steuntje in de rug gebruiken. Tegelijkertijd kloppen veel vrouwelijke politici bij ons aan dat ze graag hun kennis en ervaring willen delen. Om die twee groepen met elkaar te verbinden, zijn wij in 2019 een gratis mentornetwerk gestart.

Dit netwerk startte in maart 2019 voor het eerst. Ruim 200 vrouwen deden mee; er werden ruim 100 matches gemaakt. Onlangs zijn we in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties begonnen met de werving voor een tweede lichting. Hiervoor kan je je nu aanmelden:

Ik wil mentor worden.
Ik zoek een mentor.

Steun je ons ook?

Vind jij dit ook belangrijk? We kunnen alle hulp (en euro’s) gebruiken! Word donateur, meld je als vrijwilliger, volg ons op social media, schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan de website), of kijk eens in onze webshop voor stickers en buttons.

X